RETSEPTINURK: Ukraina borš

Kas Sa teadsid, et õigesti valmistatud Ukraina borši punane värvus ei tule mitte peedist, vaid tomatist? Ja et peeti sinna sisse ei lähegi?
No meie näiteks ei teadnud… Sestap oli tore üllatus kui Ukraina kogukond otsustas Jöuluturu raames meiega jagada nende traditsioonilist retsepti, millest valmib üks tõeliselt kosutav ja hinge soojendav Ukraina borš!

Mis So sahvris leiduma peaks?

PS: Antud kogustest saab 3 liitrit suppi.

  • Vesi – 2 liitrit
  • Liha (sea- või veiseliha) – 400 grammi
  • Kartulid – 500 grammi
  • Kapsas – 300 grammi
  • Paprika – 1 tk
  • Sibul – 2 tk
  • Porgand – 2 tk
  • Tomatimahl – 300 grammi
  • Tomatipasta – 100 grammi
  • Päevalilleõli – 4-5 supilusikatäit
  • Küüslauk
  • Loorberileht
  • Purustatud must pipar
  • Sool
  • Petersell/till

Supitegu alaku!

1)  Puljongi valmistamine

Vala kastrulisse külma vett, pane liha kastrulisse ja keeda keskmisel kuumusel. Koori vaht. Kui puljong keeb, kata pott kaanega ja keeda madalal kuumusel poolteist tundi.

2)  Köögiviljade ettevalmistamine

Pese ja koori porgandid ja sibulad. Riivi porgandid keskmise suurusega riiviga. Tükelda sibul väikesteks kuubikuteks. Vala õli pannile, keera keskmisele kuumusele. Prae sibulat ja porgandit segades umbes 5 minutit. Seejärel lisa tomatipasta, tomatimahl, sega ja jäta veel 5-7 minutiks tulele.

3)  Borši valmistamine

Lisa kartulikuubikud puljongipotti, keeda ning koori vaht. Seejärel lisa tükeldatud kapsas ja peeneks hakitud paprika. Hauta, kuni kartulid on valmis, siis lisa kaste. Kui kõik on valmis, lisage maitse järgi ürte ja vürtse.

Head isu!

2023 ELL Vihmavarjuprojekt               
Toetus vabaühendustele Ukraina põgenike kohanemise toetamiseks maapiirkondades

Toode lisatud korvi.
0 toodet - 0.00