RETSEPTINURK: Saaremaa õunakrõbedik

Ajatu klassikuna aitab õunauputust ja magusaisu leevendada üks pehme sisu ja krõbeda kattega õunakook, hellitavalt õunakrõbedik.
Puru võid teha nii tavalise nisujahuga, kuid kergelt pähklise maitse ning tervislikuma noodi annab ka toortatrajahu.

Sisu:

4-5 keskmise suurusega hapukat õuna
150 g suhkrut
1 tl kaneeli

Puru:

100 g jahu (nisujahu või Karmeli toortatrajahu)
100 g Mo Saaremaa võid
100 g kaerahelbeid
100 g demerara või tavalist suhkrut
(1 tl jahvatatud ingverit – soovi korral)

VALMISTAMINE:

Tükelda õunad, tõsta ahjuvormi. Sega suhkru ja kaneeliga. Katte jaoks näpi sõrmede vahel või haki noaga kõik ained suureteraliseks puruks. Laota õuntele.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 min. kuni kate on kuldne ja krõbe ning õunad pehmed.

Serveeri vaniljekastme- või jäätisega. Proovi ka Muhu Jäätise Wabriku Muhu leivaga vaniljejäätist!

Retsepti autor: chef Alar Aksalu

EHTNE Saaremaa pood
Auriga Kaubanduskekuse I korrusel
E-L 10.00-20.00, P 10.00-18.00
Tel.: 5883 4799
E-post: pood@ehtne.ee
Facebook: Ehtne Saaremaa
Instagram: @ehtnesaaremaa

Toode lisatud korvi.
0 toodet - 0.00