RETSEPTINURK: Rukki-kohupiima ja kelmikalt hapukate kirssidega pidukook

Oleks ju maru kui pidulaua katmine käiks sama lihtsalt kui muinasjutus ,,Lauake, kata end!”? Millegipärast kipub ikka tavaliselt pigem vastupidi olema… Aga meitel on teitele seekord üks täitsa muhe muinasjutuline lahendus siiski varnast võtta.

Niisiis sätime So ette ühe hirmlihtsa retsepti, mis mekib nõnda hästi, valmib nõnda lihtsalt ja kaob kõhtu nõnda kähku, et igaks juhuks tasuks kohe mitu kooki valmis vorpida. Siis pole kahju hääd ampsu ka sõbraga jagada ning magusaid mekke jagub veel järgmiseks päevakski!

Mis So sahvris leiduma peaks?

Põhja tarbeks:

  • 300 g rukkijahu
  • 170 g suhkrut
  • 250 g vöid
  • 3 spl kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola

Suus sulava täidise jaoks:

Looga seotud tooted

Üks… kaks… ja ongi valmis!

Mudi sõrmedega või, suhkur, jahu, kakao ja sool mõnusaks puruseks seguks. Sega kokku täidis (JAH! – võid lihtsalt mugavalt kõik ühte kaussi kokku soristada). Pane 2/3 jahusegu plaadile, säti peale kohupiimasegu ja marjad ning kõige tipuks veel ülejäänud jahupuru.

Suska kogu kompott 200 kraadisesse ahju 35-40 minutiks ja voilà! Kuna kook on omajagu magus, siis kõrvale võid rüübata hoopis klaasi sooja teed või kohvi. Viimastest on kusjuures eriti popiks osutunud Ideafarmi võilillejuure ja tammetõru kohv.

Nüüd kibekiirelt kooki küpsetama ja ehedaid maitseid nautlema! Imeilusat pühadeaega!

Autor: Jaan Heinmaa

Suurima valiku Saare maakonnas valmistatud, EHTNE märgikandjate tooteid leiad:
Ehtne Saaremaa esinduspood
Auriga keskus, Tallinna 88, Kudjape, Saaremaa

AVATUD:
E-L 10-20, P 10-18
15.04 oleme avatud 10-18

pood@ehtne.ee, 5883 4799
Facebook: Ehtne Saaremaa
Instagram: ehtnesaaremaa

Toode lisatud korvi.
0 toodet - 0.00