Võtame ette maitserännaku Prantsusmaale!
Teite ees on tummine sibulasupp saare kuues, mis on ühtviisi kosutav ja kerge. Sellist kombot juba annab leida!
NB! Hea supi saladus peitud värsketes, väge täis, mahlakates sibulates, seega neid vali eriti hoolega.
Osta poest või laena naabrilt:
- 2 sl Mo Saaremaa võid
- 1,5 kg Uue-Peetri talu sibulaid
- 75 ml kuiva šerrit
- 1 l vett
- Sorts Wöseli või Ideafarmi õunaäädikat
- Maitse järgi soola ja pipart
Serveerimiseks:
- 6-12 viilu röstitud saia või nisuleiba
- 200 g riivitud Old Saare juustu
Looga seotud tooted
Kraam olemas! Mis nüüd?
Lõika kooritud sibulad pikkupidi pooleks, seejärel õhukesteks viiludeks.
Pane või suurde potti ja kuumuta keskmisel kuumusel. Lisa kõik sibulad ja puista peale umbes 1 tl soola. Kata pott kaanega ning kuumuta, kuni sibulad on läbi kuumenenud ja potikaane alt hakkab veidi auru tulema.
Nüüd võta kaas pealt ära, alanda kuumust ning maitsesta sibulad värskelt jahvatatud musta pipraga. Lase sibulatel madalapoolsel tulel haududa, aeg-ajalt segades. Sibulasupi põhi on valmis siis, kui sibulatest eraldunud vedelik on aurustunud ja sibulad on kenasti kuldsed – selleks võib kuluda kuni 3-4 tundi.
Alles siis lisa vesi ning kuumuta supp keemiseni. Siis alanda jälle kuumust, sega juurde šerri või dessertvein. Maitse suppi – vajadusel lisa soola-pipart. Kui supp liiga magus tundub, siis veidi õuna- või veiniäädikat.
Serveerimiseks jaota supp kuumakindlatesse supianumatesse. Aseta igale supile õhukesed saiaviilud, nede peale korralik kiht riivjuustu. Küpseta kuumas grillahjus paar minutit, kuni juust on sulanud ja kergelt kuldne. Serveeri kohe ja naudi!
Retsepti allikas: nami-nami.ee
Suurima valiku Saare maakonnas valmistatud, EHTNE märgikandjate tooteid leiad:
Ehtne Saaremaa esinduspood
Auriga keskus, Tallinna 88, Kudjape, Saaremaa
AVATUD:
E-R 10-20, L,P 10-18
pood@ehtne.ee, 5883 4799
Facebook: Ehtne Saaremaa
Instagram: ehtnesaaremaa