Ühe toeka liharoa või tummise tatroto kõrvale kulub mahlaseks värskenduseks ära kodumaistest sügisviljadest salat. Porgandit ja õuna jagub nii siinmail kui mandril küll ja veel.
KOOSTISOSAD (4-le):
5 porgandit (tavalised või Rautsi talu värvilised)
3 hapukat mahlast õuna (näiteks Kadastiku õunaaia)
190 g Saare mädarõika toorjuustu
VALMISTAMINE:
Porgandid ja õuna võib riivida, kuid soovitame „Julienne“ moodi tükeldada ehk teha õhukesed tikud, mis annab salatile tekstuuri ning kaunima väljanägemise. Sega kokku mädarõika toorjuustuga. Soovi korral lisada soola ja värsket pipart.
Kaunista tükeldatud peterselli või murulauguga.
Salat sobib hästi täiendama üht tummist õhtusööki, kus seltsilisteks veel toortatra risotto ehk tatroto shiitake seentega ja Saaremaa sea sisefilee. Kel ruumi veel magustoiduks, siis lihtne ja ajatu õunakrõbedik ehk õuna crumble koos Muhu Jäätise Wabriku leiva-vaniljejäätisega on apseluutselt kindla peale minek!
Retsepti autor: chef Alar Aksalu
EHTNE Saaremaa pood
Auriga Kaubanduskekuse I korrusel
E-L 10.00-20.00, P 10.00-18.00
Tel.: 5883 4799
E-post: pood@ehtne.ee
Facebook: Ehtne Saaremaa
Instagram: @ehtnesaaremaa