Kingiks pireke saaremaist

Just siis kui maa on end kenasti valgeks maalinud ja toad piparkoogilõhnast joobnud, tuleb oma läki-läki sügava ohkega pähe sättida ja asuda iga-aastasele osturetkele mööda inimestest pungil ostukeskuseid. Aga mis siis kui tegelikult üldse ei tahaks toast välja minna? Või põrutaks poodide asemel hoopis lumisesse metsapõue loodust nautima?

Õnneks on meite elud nõnda lihtsaks tehtud, et isegi kingiralliks ei pea enam inimsumma sumpama minema. Saad täitsa mönusalt pakid kamina kõrval glögi rüübates kas või ukse taha tellida ja talvemõnudest rõõmu tunda. Et valik oleks veelgi lihtsam, panime Sulle kirja omad parimad kingisoovitused.

Kinkekarbid kuuse alla

Kõikse lihtsam viis oma kingimuredega ühele poole saada, on vaadata meite kokku sätitud kinkekarpe. Näiteks oleme valmis vorpinud kaks tutikat jõulukarpi: ,,Jöulunautleja ja ,,Tere, tali!. Krõmpsuvad piparkoogid, soe glögi, kadakas ja pilliroog ja kõik muu hea saaremaine kraam – enam jõulusemaks annab minna. Peale nende on meil hiljuti veel mitmeid põnevaid kinkekarpe e-riiulile tekkinud. Näiteks kosutav ,,Mehine amps! ei tohiks küll ühtki siinkandi kanget saarlast külmaks jätta ja muidugist sobib see ka mandrirahvale põnevate maitseelamuste pakkumiseks. Nendele, kellele meeldib end ise sõbrale seltsi kutsuda ja laud kohaliku kraamiga katta, passib aga hästi ,,Tule külla! kinkekarp.

Mönusad jöulused rüüped lauale

Jõuludest rääkides ei saa glögist üle ega ümber. Ja ega ei tahagi! Näiteks on Wöseli Glögi joogipõhjast võimalik valmistada nii palju erinevaid kokteile, et võtab või silme eest kirjuks. Kes eelistab aga klassikalist varianti, sellel soovitame mekkida Rand&Rossi metsmustika ja musta sõstra glögi, mis sai ka pärjatud Parim mahejook 2022 tiitliga väga hea marjase põhjamaise maitse ja suurepärase disaini eest. Üks eriti värske uustulija on Öun Drinksi granadill-võilill vahujook, mis on valminud koostöös kokteilieksperdi ja baarmeni Kristo Tominga retsepti ning Öuna teadmistega. Kena segu kodumaisest mahedast võilillest ja eksootilisest granadillist. Niisamuti on meil valikus suur ports kodumaiseid teesegusid ja erinevaid kraadiga rüüpeid.

Vürtsised-särtsused mekid

Kui ka jõululaud katmist vajab või otsid kraami, millega lähedatele külla minna, siis EHTNE Saaremaa poest leiad igatahes priske valiku. Krehvtine jõulusinep, kodune hapukapsas ja kirju-mirjud piparkoogid võiksid küll igal endast lugupidaval jõululaual esindatud olla. Või kui jõulumaitsed päris So teema pole, siis leiad meite e-poest terve hunniku suviseid purki pistetud mekke.

Kätega valminud

No nõnda kena on hoida oma pihus kellegi teise kaunist kätetööd. Olgu selleks siis mõni kadakapuidust võinuga või päris lamba mõõtu kiiklammas, ahjus kümmelnud keraamika või piparmündilõhnaline küünal. Igast masti saare käsitöö on ilus silmale ja südamele vaadata!

Midagi iseendale

Kuna jõuluaeg on andmise aeg, siis suures siginas-saginas ei tasuks ka iseend ära unustada. Tee endale hellitav kodune spaa, ligune saunas, mähi end õdusatesse jõululõhnadesse ja lase hoopis looduse väel end turgutada. Tagatipuks lükka varba otsa lambavillased sussid ja naudi eesootavaid jõulupühasid!

Ehtne Saaremaa esinduspood
Saaremaa, Auriga Keskus, I korrus
Tel. +372 5883 4799
pood@ehtne.ee
FB: Ehtne Saaremaa
Instagram: @ehtnesaaremaa

PÜHADEAEGSED LAHTIOLEKUAJAD
24.12 kell 10-16
25.12 SULETUD
26.12 kell 10-18
31.12 kell 10-18
01.01.2023 SULETUD

Toode lisatud korvi.
0 toodet - 0.00