Mustjala Mustard
Mustjala Mustard
Mustjala metsade ja Panga panga rüpes valmivad käsitööna lisaainetest vabad sinepid, tšatnid ja grillkastmed.
Haara purgitäis maitseelamust suveniiriks, mekuta niisama või valmista päris oma sinep!
Üldinfo
Avatud: 18.05-30.09.2024, iga päev kell 10-18
Aadress: Tõnu-Laasi, Pahapilli küla, 93633 Saaremaa
Sinepipood ja degusteerimine:
tasuta ~15 sinepi maitsmine, otsemüük taluhindadega.
grupid eelregisteerimisega, kuni 40 in.
Sinepi valmistamise töötuba (30-45 min):
eelregistreerimisega kuni 6 in., 10 EUR/in.
Keeled: EST, ENG, GER
Kontakt: +372 53981133/ info@mustjala-mustard.com/ https://mustjala-mustard.com/
Sinepipood & Töötuba
Mustjala Mustardi sinepipood pakub igale suvitajale võimast maitseelamust sinepite, tšatnide ja kastmetega mekkimisega. Maitseelamust saadab perenaise Birgiti poolt lühitutvustus sinepi valmistamisest.
Talust saab lisaks kohapeal valmivale sortimendile kaasa osta erinevaid suveniire ning saaremaiseid tooteid.
Kuni 6-liikmelise seltskonnaga tasub osa võtta sinepi valmistamise töötoast, kust saab omatehtud maitseka kastme ka kaasa võtta.
Sinepi valmistamise töötuba
Mustjala Mustard valmistab Tõnu-Laasi talus pea 20 erinevat sorti sinepit, lisaks erinevaid grillkastmeid ning tšatnisid. Toodetele ei lisata kunstlikke maitse- või lõhnatugevdajaid ega värvaineid. Purki pistetatakse hooajalisi ande, mistõttu näiteks mustikasinepit tehakse vaid metsmustika hooajal. Õnneks on kohalik loodus helde ning pakub tootesortimendi laiendamiseks külluslikult toorainet.
Sinepi valmistamise töötoas on võimalik omal käel seda kunsti järele proovida ning just oma maitse järgi sinep purki valmis segada.
Saksamaal sündinud ja kasvanud perenaine Birgit juba teab, mis on selle populaarse kuldkollase kastme valmistamise oluliseimaid nipid.
Mustjala Mustardi perenaine Birgit
Perenaine Birgit on pärit sinepipealinna Düsseldorfi lähistelt Saksamaalt. 2006. aastal turistina Saaremaale sattudes, juhtus aga hoopis nii, et sai siia suvekodu ostetud ning pärast mitut aastat katsetusi sinepit valmistama hakatud. Põhjus lihtne – erinevate toitude juurde sobivat sinepit lihtsalt kohalikust sortimendist ei leidnud. Sinepitegu saadab mõtteviis, et koostis olgu puhas ja tooraine võimalikult hooajaline.