RETSEPTINURK: Kartulisalat tudraõliga

Tõele au andes tuleb kohe öelda, et saartel ei räägi me lihtsalt kartulitest. Kartulid on tuhlid ja väike keedetud kartul on runnakas. Just selline seemnekartuli suuruses väike kartul, mida mette ei viitsiks enne keetmist koorida. Pikemalt öelduna on need runntuhlid. Loputa kartulid kergelt külma veega üle, keeda 15-20 minutit ja peaaegu et ongi juba salat valmis.

Kartulisalat sibulavarte, värske oregano ja tudraõliga

Vaja läheb:

1,5 kg keedetud värsket kartulit

100 ml tudraõli

30 ml õunasiidriäädikat

punt sibulavarsi

punt värsket oreganot/basiilikut

Lõika keedetud kartulid suuremateks kuubikuteks. Haki sibulavarred ja muu roheline, lisa õli ja äädikas, sega. Nüüd sinna segule pange kardulas juurde ja segage veel. Siis pole muud kui lauda istuda ja sööma hakata!

JOOGISOOVITUSõuna-arooniamahl , kerge pilsner tüüpi õlu või saaremaine Berliner Weisse marjaõlu 

Retsepti autor on Saksa Talupoe suvekokk Voicu Valentin

EHTNE Saaremaa pood
Auriga Kaubanduskekuse I korrusel
E-L 10.00-20.00, P 10.00-18.00
Tel.: 5883 4799
E-post: pood@ehtne.ee
Facebook: Ehtne Saaremaa
Instagram: @ehtnesaaremaa

Toode lisatud korvi.
0 toodet - 0.00