Tõele au andes tuleb kohe öelda, et saartel ei räägi me lihtsalt kartulitest. Kartulid on tuhlid ja väike keedetud kartul on runnakas. Just selline seemnekartuli suuruses väike kartul, mida mette ei viitsiks enne keetmist koorida. Pikemalt öelduna on need runntuhlid. Loputa kartulid kergelt külma veega üle, keeda 15-20 minutit ja peaaegu et ongi juba salat valmis.
Kartulisalat sibulavarte, värske oregano ja tudraõliga
Vaja läheb:
1,5 kg keedetud värsket kartulit
100 ml tudraõli
30 ml õunasiidriäädikat
punt sibulavarsi
punt värsket oreganot/basiilikut
Lõika keedetud kartulid suuremateks kuubikuteks. Haki sibulavarred ja muu roheline, lisa õli ja äädikas, sega. Nüüd sinna segule pange kardulas juurde ja segage veel. Siis pole muud kui lauda istuda ja sööma hakata!
JOOGISOOVITUS: õuna-arooniamahl , kerge pilsner tüüpi õlu või saaremaine Berliner Weisse marjaõlu
Retsepti autor on Saksa Talupoe suvekokk Voicu Valentin
EHTNE Saaremaa pood
Auriga Kaubanduskekuse I korrusel
E-L 10.00-20.00, P 10.00-18.00
Tel.: 5883 4799
E-post: pood@ehtne.ee
Facebook: Ehtne Saaremaa
Instagram: @ehtnesaaremaa