Uustla talu
Uustla talu – saaremaiselt mahe
Ehe saare talu, mis pühendunud grilljuustu tootmisele tänapäevase teaduspõhise lähenemise ning kvaliteetse toorainega.
Üldinfo
Avatud: etteteatamisel
Aadress: Uustla talu, Meedla küla, 93744, Saaremaa vald
Talutuur ja juustumekkimine:
2-tunnine tuur
Ettebroneerimisel 1-50 inimesest.
8 EUR täiskasvanu, 5 EUR laps, alla 3-aastased lapsed tasuta
Laste sünnipäevad:
Pakett alates 100 EUR
Tutvumine taluloomadega, suur batuut
Keeled: EST
Kontaktinfo: +372 53480665 / saare.maakari@gmail.com/ https://grilljuust.ee/ Uustla talu
Talu tegemised
Talutuuril võtab pererahvas sind kaasa talu ringkäigule, kus räägivad nende kujunemisloost, tehakse tutvust põlistõugu Eesti Maakarja veistega ning tervitatakse ka pisemaid taluloomi. Maitsta saab 2021.a. Eesti parimaks mahetoiduks hinnatud grilljuustu.
Lisaks grilljuustule saab talust kohapealt erinevaid grilljuustuga kinkepakke ja hooajal ka õunamahla.
Maist augustini saab seal korraldada ka laste sünnipäevi. Lusti pakuvad suur batuut ning armsad taluloomad. Toidud saad soovi korral ise kaasa võtta või sobiva menüü pererahvaga kokku leppida.
Tootmise tuur degustatsiooniga
Talu ringkäik on pea et ainulaadne võimalus näha ja kuulda, kuidas tänapäeval päriselt talupidamine käib. Lisaks ohustatud Eesti Maakarja põlistõugu veistele, saab tutvust teha kitsede, lammaste ja küülikutega. Siiani käib ka töö vanaaegses laudas, talu isiklikus väikeses modernses meiereis (vana ja uus), kus valmib paljude juustusõprade lemmik ning 2021 a. Eesti parima mahetoidu tiitliga pärjatud grilljuust. Hooajaliselt ei puudu valikust ka värske õunamahl.
Märkimisväärne on ka tõik, et perenaine Liia on läbi aegade Eesti üks suurimaid ohustatud karja säilitajaid ning leidnud uudseid lahendusi tooraine väärindamiseks ka kõige keerulisematel aegadel. Kogu kari on siiani täiesti puhtatõuline. Uustla talu on ainus paik Eestis, kus on 100% puhas maakari.
Uustla pererahvas
Uustla talu hakkas toimetama juba üle 30 a. tagasi. Talupidamise lahutamatuks osad olid perenaine Liial ikka lehmad, lambad, sead, hobused ja kanad. Peagi sai selgeks, et kõigega ikka tegeleda ei jõua ning sestpeale jäädi truuks ohustatud tõugu Eesti Maakarja veiste kasvatamisele. Tänasel päeval toimetavad talus usinalt noorperemees Siim ning tema kaasa Margit. Talu missiooniks on pakkuda kõrgekvaliteedilist ja maitsvat Eesti grilljuustu, mis rõõmustab nii kohalikke gurmaane kui ka rändureid üle maailma.